מכונות שטיפה מסוימות יכולות לנקות היטב משטחים בשיטת הזרמת המים והניגוב או השאיבה. אולם שיטה זאת שיכולה להתאים לניקוי של מרצפות במגדל משרדים או אריחי שיש בבית המלון או רצפה בקניון לא תמיד מספקת. כאשר יש צורך בשטיפה מהסוג החזק יותר הפתרון המתבקש נקרא מכונת שטיפה בלחץ. השאלה היא מהו לחץ והפעם נסביר איזה לחץ באמת נדרש עבור מכונות מהסוג הזה וגם מה עושים כשצריך עוד יותר עוצמה ועוד יותר כוח.
לחץ וספיקה, שניהם חשובים
לפני שנסביר על עוצמת הלחץ שמאפיינת מכונת שטיפה בלחץ מסוג טוב נציין עוד שני דברים חשובים, מאפייני המכונות לא שמים דגש רק על לחץ המים החשובה בפני עצמה גם ספיקת המים מחייבת תשומת לב. ספיקת המים משמעותה כמה מים יודעת המכונה להוציא בכל רגע נתון לחץ המים נמדד במונחים של לחץ אטמוספירי, מכונות שטיפה בלחץ שמשמשות ליישומים מקצועיים בדרך כלל (פחות לשימוש ביתי) יודעות לעבוד בספיקה של כ-10 עד 20 ליטרים מים בדקה. ברמת הלחץ מדובר ב-150 – 200 אטמוספרות משקלן של מכונות שטיפה מהסוג הזה כ-50 עד 100 קילוגרם והן מתופעלות בצורה גמישה וניידת. חשוב לציין כמובן שיש מכונות שפועלות מעבר לטווח הזה משום שקיימים צרכים נוספים, שימו לב שחלק מהמכונות זקוקות למערכת חשמל (כגון תלת פאזי) ויש כאלה שפועלות על מנוע בעירה פנימי להפעלה בתנאי חוץ.
מה עושים כשמים קרים לא עוזרים
לחץ מים חזק זה חשוב, רמת הספיקה של המים חשובה גם היא אבל לפעמים גם אם נכוון את לחץ המים בצורה טובה על המשטח הנתון עדיין התוצאות לא תהיינה מספקות. במצבים כאלה צריך להשתמש במכונת שטיפה בלחץ עם אלמנט נוסף, מכונת שטיפה בלחץ מסוג זה עושות שימוש במים חמים במים רותחים ולפעמים אפילו בקיטור. אותם מים חמים או רותחים יכולים להמיס גם לכלוכים קשים מאוד בלי צורך בחומרים כימיים מהסוג הנדיף או הרעיל. להשלמת הניקוי, אפשר כמובן להשתמש גם במכונות ניקוי עם קצף ניקוי או סבון מסוג איכותי.