למושבים וקיבוצים אין את התקציבים של ערים גדולות ולכן נושא הניקיון לא תמיד מקבל את התקציב הנדרש על מנת שהמרחב הציבורי יהיה באמת נקי ומצד שני, הקהילה במושב או בקיבוץ היא קהילה קטנה יותר ותחושת השייכות למקום בדרך כלל גדולה יותר ולכן הלכלוך מאד מפריע לתושבים והביקורת הרבה פעמים מופנית כלפי מתנדבי הקהילה שאמונים על תחזוקת היישוב. אכן קשה לתת מענה לניקוי היישוב ומתקניו בתקציבים נמוכים ובכח אדם מועט שמוקצה למשימה, מיכון נשמע כמו נחלתם של המקומות הגדולים וגופים ציבוריים , אך אנו שמחים להביא בפניכם כמה אפשרויות מיכון שיעשו את ההבדל והעלויות שלהן לא גבוהות כלל ומתאימות גם ליישובים קטנים. בואו נחשוב רגע מהן משימות הניקיון שעומדות בפנינו: רחבות חיצוניות (סביב בית העם, חדר האוכל, גני השעשועים וכו ) – בד״כ רחבות של גרנוליט או אבן משתלבת. ניקיון שוטף של טאטוא יבש באמצעות מטאטא מכאני באלפי שקלים בודדים ייתן מענה מהיר פשוט וטוב לרחבות אלו.
כמובן שביישובים גדולים או בעלי תקציב קצת יותר גבוה ניתן גם להשתמש במטאטאים גדולים יותר.
גני שעשועים, מתקני ספורט – כאן אנו מתמודדים עם שני אתגרים, מרבדי הדשא הסינטתי או הגומי הממוחזר ומצד שני המתקנים עצמם שמתלכלכים ממזון, לכלוך מעצי פרי וכו'
הפתרון: טאטוא באמצעות מטאטא מכאני ( מסעיף קודם) ושטיפה בלחץ באמצעות מכשיר שטיפה בלחץ מקצועי מופעל מנוע עצמי על מנת לא להיות תלויים בנק׳ חשמל שבד״כ אין במרחב הציבורי. את יחידת השטיפה ניתן להתקין על גבי הרכב התפעולי של היישוב או לחילופין יחידות עצמאיות על גלגלים.
בסרטון נראה יחידה מותאמת לעיר, ניתן להתאים לרכב התפעולי של היישוב יחידה קטנה יותר שתתאים לצרכים התקציב של היישוב .
ניקיון רחבות פנימיות כגון חדר אוכל, בית עם או מועדון נוער – לרוב מבני הציבור ביישוב לא נהנים מניקיון יום-יומי, לרוב מבוצע אחת לשבוע על ידי חברת ניקיון אך מה קורה אחרי ארוע ? וכמה זמן תקצה חברת הניקיון לשטיפת הרצפה, אולי נפנה זמן גם לניקוי אבק וחדרים נוספים ? האם אנחנו יכולים לבקש ממתנדבים לגרוף מים במשך שעה לאחר ארוע ?